בשר זה החיים, מה נעשה, זאת גם מתנה וגם קללה. את האמת שזאת לא קללה בכלל.

אנחנו פשוט אוהבים בשר.

אנחנו מניחים שאתם מבינים בבשר ומכירים עשרות מתכונים, או לפחות יודעים טוב איך לצלות על הגריל בשר, בשבילכם, המשפחה והחברים.

ובכל זאת, אנחנו רוצים לנסות לאתגר אתכם ולתת לכם שני מתכונים טובים ובדוקים שלדעתנו יוכלו למלא את ארסנל האפשרויות שלכם מבחינת מתכוני בשר.

מתכון שמתאים גם להמבורגר וקבב ובולונז קלאסי.

לסיום נכוון אתכם למתכונים נוספים שיוכלו להתאים לצרכים שלכם.

 

המבורגר וקבב מושלמים

להכין המבורגר זה אולי אחד הדברים הכי פשוטים שיש. המרכיבים של המבורגר וקבב טוב מכילים פחות או יותר את אותם חומרים, ההבדל העיקרי כמובן הוא בצורה. באמצעות שילוב של חצי קילו בשר טחון איכותי (אנחנו מדגישים שחשוב לוודא שהוא איכותי, שומני ולא מלא במים וכמובן טרי) עם שומן שאתם אוהבים לבחירתכם (קריטי), זה שילוב קריטי להכנת כל סוג בשר.

מה מוסיפים? בצל כמובן, קצוץ, פטרוזיליה וכוסברה לדעתנו מוסיפים המון טעם לבשר ויכולים להפוך אותו למאוד, אבל מאוד טעים.

אם אתם רוצים לעשות טוויסט לבשר אתם יכולים להחביא בפנים חתיכת גבינה, שתתפרק ותימס בפה באופן חלומי. כמובן רק למי שלא שומר כשרות.

מבחינת תבלינים לדעתנו מספיק מלח ופלפל במידה הנכונה, אבל אתם יכולים בהחלט לשים דברים שאתם אוהבים, כמו שום גבישי, כמון ופפריקה, מה שמתאים לטעם האישי שלכם.

 

בולונז אש

גם כאן נשתמש בחצי קילו בשר טחון, שומני וטרי. אנחנו נעשה אותו בבישול ארוך. לאחר שטיגנו את הבשר טחון עם הבצל עד שהבצל הזהיב והבשר האפיר, נוסיף את מרכיבי הרוטב.

לרוטב עגבניות נשים רסק, ועגבניות חתוכות דק מפחית, נוסיף תבלינים שאנחנו אוהבים, בהרט, כמון, כורכום, פפריקה, שום וכו'. אפשר להוסיף את השום חתוך עם הבצל.

נוסיף מים חמים וכשזה מגיע לרתיחה, נסגור את הסיר בו אנחנו מכינים את הבולונז ונשאיר אותו לעבור בישול ארוך למשך של 40-50 דקות. לשים לב שזה על אש קטנה, וממליצים כל 10 דקות לערבב את הרוטב.

אפשר גם להוסיף גזר וסלרי, מה שמתאים לטעם שלכם. אפשר אפילו להוסיף עגבניות או עגבניות שרי. בולונז אפשר באמת להכין בכל כך הרבה וריאציות. אנחנו ממליצים לכם לנסות בכמה דרכים, לכו עם האינסטינקטים הקולינריים שלכם (כן, יש לכם כאלה).

 

מתכונים נוספים ברחבי הרשת

תוכלו למצוא עוד המון, אבל באמת המון מתכונים על בשר ברחבי הרשת. מתכונים שמתאימים לארוחות שישי ומתכונים שמתאימים יותר לערב על האש, לגריל גז או מנגל פחמים.

בכל מקרה, תוכלו למצוא בהמון אתרים כגון מתכונים ב10 דק' או השולחן. למצוא מתכונים היום לא קורה בספרים או מתכון שסבתא השאירה, היום הכל נמצא באתרים, בלוגים פורומים ואולי הכי חשוב, ברשתות החברתיות.

מקווים שתמצאו את מתכון הבשר המושלם 🙂

 

מברשת